محبوب ترین بنا در اسلام
محبوب ترین بنا در اسلام
ثمرات دنیوی ازدواج، ازمنظر دین اسلام
خداوند متعال ازدواج را جزء تکالیفی قرار داده که ثمرات آن در دو جهان، شامل حال انسان می شود.هر چند که ثمرات اخروی آن مهمتر و بی شمار است،اما فواید دنیویی آن ،برای همگان آشکار و غیر قابل انکار است ،از جمله اینکه :
ازدواج و محبوب ترین بنا
بنای تشکیل خانواده در اسلام محبوب است، تا آن جا که هیچ سازمان و بنایی نزد خدا محبوب تر از آن نیست. لذا، پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله می فرمایند: «ما بنی بناء فی الاسلام احب الی الله من التزویج »; نزد خداوند هیچ بنایی محبوب تر از خانه ای نیست که از طریق ازدواج آباد گردد[۱]
ازدواج وبقای نسل
خداوند متعال در قرآن نیز می فرماید: «فاطر السموات و الارض جعل لکم من انفسکم ازواجا و من الانعام ازواجا یذرؤکم فیه لیس کمثله شی ء و هو السمیع البصیر»;[۱۱ /شوری]« او پدید آورنده آسمان ها و زمین است. برای شما از جفت خودتان همسرانی قرار داد و از جنس حیوانات نیز جفت هایی آفرید تا بر شما بیفزاید و نسل تکثیر پیدا کند. همانند او چیزی نیست. او شنوای بیناست.»
فرزند بدنیا نیامده والدین را بهشتی می کند
حضرت رسول(ص)فرمودند:اگر فرزند سقط شود، [۲]والدین را بهشت می برد. انسان به دلیل حب ذات،فطرتاً میل دارد مانند خود را تولید کندو داشتن فرزندهم باعث ادامه ی نسل او خواهد شد .انسان سالم علی رغم تحمل سختی و رنج،مبادرت به امر ازدواج و بچه دار شدن می نماید و نیک می داند رشد و تکامل شخصیت واقعی،مدیون تلاش ها و مجاهدت های مستمراو در صحنه ی زندگی خواهد بود.این خواست فطری انسان موجب حفظ و بقای جامعه ی انسانی به صورت پاک و سالم می شود،چرا که با ارضای غریزه ی جنسی به صورت غیرمشروع نیزتکثیر نسل ممکن است ولی دراسلام توصیه به برجای گذاردن نسلی پاک و طاهر شده است تا پرورش چنین نسلی برعهده ی پدرو مادرمعین بوده و اصل و نسب انسان ها مشخص باشد.
حضرت یعقوب (ع)به فرزندش دستورداد:«زن بگیربدان امید که خداوند از او نسلی پدید آورد که زمین را با تسبیح خدا گران بارنماید»[۳]
افزایش روزی
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «اتخذوا الاهل فانه ارزق لکم .[۴] روزی را به وسیله زن گرفتن زیاد کنید. ». در روایتی پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «من ترک التزویج مخافه العیله فقد ساء ظنه بالله عزوجل ان الله یقول: ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله[۵];هر کس ازدواج را از ترس فقر و تنگدستی ترک کندبه خدا سوء ظن برده است»، زیرا خداوندمی فرماید:اگر (زن وشوهر) فقیر باشندخدا هر کدام را از کرم خود بی نیاز می کند. بنابراین، در هر صورت، روزی زن و مرد با خداست.
منابع:
مستدرک الوسائل،ج ۱۴، ص۱۵۳ [۱]
-کافی،ج ۵،ص۳۳۴.[۲]
-همان،ص۳۳۳.[۳]
میرزا آقا نوری طبرسی، پیشین، ج ۱۴، ص ۱۵۲[۴]
همان، ج ۲۰، ص ۲۸ / ص ۴۲ / ص ۱۵/ [۵]