خواب مغناطیسی چیست و چگونه انجام میشود؟
خواب مغناطیسی چیست و چگونه انجام میشود؟
یکی از دانشمندان این علم در کتابی که در موضوع «تنویم مغناطیسی » یا «هیپنوتیسم» نگاشته است، چنین اظهار میدارد خواب مغناطیسی تنها آن مرتبه قویه ای که به توسط «عامل» (خواب کننده) در «سوژه» (خواب رونده) پیدا می شود نیست، بلکه تمام اموری که باعث بیرون رفتن روح از حالت تعادل طبیعی می شود، یک مرتبه (ولو ضعیف باشد) از خواب مغناطیسی را تولید میکند، یعنی تمام اسبابی که موجب سرور و یا باعث حزن و اندوه است و همچنین آهنگهای مختلف موسیقی و شنیدن نغمه ها و صداهای فرح انگیز یاغم انگیز، هر کدام به نوبه خود یک مرتبه از خواب مغناطیسی را در انسان تولید می کند و در اثر آنها یک حالت تخدیر مخصوص که در حقیقت، یک مرتبه ضعیف از خواب است، در مغز حاصل می گردد.
همه اموری که اسباب خستگی و ملالت خاطر می شود، مانند تکرار زیاد یک عمل و مکرر شنیدن یک صدای غیر موسیقی، مانند ضربات متوالی یک چوب بر روی میز، همه دارای این اثر می باشد و هر یک تأثیر بسزایی در ایجاد یک درجه ضعیف از خواب مغناطیسی دارند. استادان فن هیپنوتیسم به وسایل مختلفی، از این راه برای خواب کردن افراد استفاده می کنند و ساده ترین اقسام آن، این است که چوبی را به طور متوالی بر روی میزی می زنند که در اصطلاح آن را «مذکر سمعی» می نامند و معتقدند در آن محیط هایی که آهنگهای غم انگیز یا فرح زا نواخته می شود، عمل خواب هیپنوتیکی آسانتر انجام می گیرد.
هیپنوتیزم یا خوابگری شاخهای از علم روانشناسی است که در آن به وسیلهٔ تلقین، شخص در حالت خاصی از هوشیاری قرار میگیرد. هیپنوتیزم یا بهطور دقیقتر موجب تسلط دیگری بر فرد نمیشود بلکه دیگری با ضمیر ناخودآگاه آدمی به مکالمه و القای تلقینات میپردازد. همهٔ هیپنوزها نحوی خود هیپنوتیزم است و هیپنوتیزور خارجی فقط مامای هیپنوز از درون انسان است و آن را میزایاند. همه مکاتب و عرفاً به نحوی با هیپنوز درگیر بودهاند. ضمیر ناخودآگاه تنها یک تئوریست که توضیح حقایق روی آن سوار میشود. هیپنوتیزور نمیتواند هرآنچه دوست داشت به سوژه تلقین کند. هیپنوتیزم یک امر خارقالعاده نیست؛ و کارایی عجیب و غریب ندارد. اگر هم آثار غریبی داشته باشد در عدهٔ کمی دارد و خیلی قابل تکرار و تأیید نیست بنابراین از منظر علم رسمی پارهای غرایب مشاهده شده در هیپنوز قابل اعتبار و برداشت کلی نیستند. (مبحث شستشوی مغزی البته در این وادی مطرح است ولی میزان پایداری این کارها باید بیشتر ارزیابی شود) هیپنوز خواب نیست. امواج مغزی در این حالت با امواج مغزی حالت خواب در بسیاری موارد فرق میکند. از یک منظر هیپنوز با تلقین معمولی هم فرق دارد چرا که مناطقی که بر اثر تلقین تحریک میشود با مناطق تحریک شده هنگام هیپنوز متفاوت است. در طی این فرایند، شخص هیپنوتیزور قادر است هر آنچه در نظر دارد به شخص هیپنوتیزم شده القا کند زیرا در این حالت تلقینات هیپنوتیزور به جای حواس بدن عمل میکند و ضمیر ناخودآگاه انسان را تحت کنترل خویش قرار میدهد. البته هرآنچه هیپنوتیزور میخواهد به هیپنوتیزم شوند تحمیل و تلقین نمیشود. هیپنوز جبر ایجاد نمیکند.
خواب مغناطیسی چگونه عمل می کند؟
برای برقراری ارتباط با ناخودآگاه خود، لازم است که در وضعیت هیپنوتیزم قرار بگیرید. این امر ممکن است کمی ترسناک به نظر برسد، اما در اصل فقط یک آرامش بسیار عمیق است. شما هنوز هم کاملا از اتفاقات اطراف خود آگاه خواهید بود. Lorraine McReight، هیپنوتراپیست (متخصص هیپنوتیزم) در گفتگو با ما در مورد رموز خواب درمانی توضیح می دهد:
“در هیپنوتیزم، فرد پیشنهادات را بیش تر پذیرا است. بنابراین قادر خواهد بود الگوهای رفتاری را که فاقد فایده هستند تغییر دهد، اما هیچ کس نمی تواند شما را مجبور به انجام کاری کند که نمی خواهید انجام دهید.”
وقتی در این حالت هستید، متخصص هیپنوتیزم برای گفتگو با ناخودآگاه شما از تکنیک های پیشنهادی خود استفاده می کند. ایده این است که به شما در کشف علل اصلی مشکلات، تغییر الگوهای فکری و در نهایت تغییر رفتار کمک کند. ابزار و تکنیک های مختلفی وجود دارد که بسته به آن چه به پشتیبانی نیاز دارید می توانند استفاده شوند.
شما ممکن است به چندین جلسه یا فقط یک جلسه نیاز داشته باشید – حتی بستگی به چیزی دارد که شما به دنبال آن هستید. بسیاری از متخصصان هیپنوتیزم، تکنیک هایی را به شما آموزش می دهند تا بتوانید کار را در خارج از جلسات و در منزل ادامه دهید.
خواب درمانی به چه عواملی می تواند کمک کند؟
از خواب درمانی می توان برای بسیاری از نگرانی های مختلف استفاده کرد. بعلاوه ممکن است هر مسئله ای که می تواند ریشه در نحوه تفکر و رفتار شما داشته باشد برطرف شود. در کنار این موارد، شرایط خاصی وجود دارد از جمله روان پریشی و اختلالات شخصیتی که گمان می کنند خواب درمانی به آن ها کمک نمی کند.
رایج ترین راه های کمک توسط خواب درمانی این است که با تغییر عادات، به شرایط ناشی از استرس و کاهش اضطراب کمک می کند. در این جا به برخی از موضوعات متداول می پردازیم که با خواب درمانی می توان به آن ها پرداخت
۱. تغییر عادت
دو زمینه ای که افراد اغلب برای خواب درمانی مراجعه می کنند تغییر عادت های غذایی و ترک سیگار است.
عادات غذایی – اگر از عادات غذایی و رابطه خود با غذا ناراضی هستید، خواب درمانی می تواند به شما کمک کند. بسیاری از ما رابطه پیچیده ای با غذا داریم و ممکن است به عنوان منبع آسایش به آن متوسل شویم. اگر این رابطه ناسالم شود و شما به دنبال مدیریت و کنترل وزنتان هستید، خواب درمانی می تواند به شما در ایجاد تغییرات مثبت و سالم کمک کند.
ترک سیگار – چندین روش مختلف برای امتحان کردن و ترک سیگار وجود دارد، از ترک یک دفعه تا استفاده از درمان جایگزینی نیکوتین. خواب درمانی می تواند یک مکمل عالی برای این ها یا یک روش مستقل برای ترک سیگار باشد. هدف از خواب درمانی شکستن الگوهای تفکر مرتبط با استعمال سیگار است.
۲. شرایط مرتبط با استرس
هنگامی که استرس ایجاد می شود، از نظر جسمی و روحی می تواند واقعا بر ما تاثیر بگذارد. به نظر می رسد خواب درمانی برای استرس، پاسخ های منفی را تغییر داده و جایگزین سالم تری ارائه می دهد. علاوه بر کمک به استرس، خواب مغناطیسی می تواند به بسیاری از شرایط مرتبط با استرس مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و مشکلات مرتبط با خواب کمک کند.
۳. شرایط مرتبط با اضطراب
یکی دیگر از مواردی که تاثیر قدرتمند خواب درمانی در آن به اثبات رسیده اضطراب و شرایط وابسته به اضطراب است. این رویکرد با تشویق آرامش و پاسخ های جدید در برابر استرس، در بعضی موارد ممکن است به بخش هایی از ذهن برسد که سایر روش های درمانی قادر به آن نیستند.
فوبیا – فوبیا عموما در ناخودآگاه ما زندگی می کند و خواب درمانی برای آن ایده آل عمل می کند. جلسات شما شامل درک آن چه در ابتدا باعث ایجاد هراس شده، است و پیشنهادات مثبتی برای تغییر طرز فکر و احساس شما در مورد هراس مورد نظر ارائه می دهد.
به طور خلاصه کاربرد هیپنوتیزم یا خواب مغناطیسی در درمان بدین صورت است:
از هیپنوتیزم برای درمان تعدادی اختلالات فیزیولوژیک و روان شناختی استفاده میشود. در پزشکی، از هیپنوتیزم برای کاستن از اضطراب مربوط به عملهای پزشکی و دندان پزشکی، آسم، بیماریهای معده و روده، تهوع ناشی از شیمی درمانی، و مدیریت درد، استفاده میشود. در درمان بیماریهای روانی، از هیپنوتیزم استفاده میشود تا به مردم کمک شود بر اعتیاد خود فائق آیند. استفاده از هیپنوتیزم برای حل مشکلات عاطفی-هیجانی بیش از همه بحثبرانگیز بودهاست. طرفداران استفادهٔ تراپوتیک از هیپنوتیزم میگویند که این کار به روان درمانگران اجازه میدهد تا خاطرات واپس راندهای را که در پشت پردهٔ مشکلات روان شناختی قرار دارند کشف کنند.