طرز تهیه یخمه ترش

مواد لازم:

    آلو برقانی: 30 عدد
    پر زردآلو: 200 گرم
    به (خردشده): 2 عدد
    گوشت گوسفند: 250 گرم
    برنج: یک استکان سرخالی
    شکر: یک دوم استکان
    زردچوبه: یک ق چ
    نمک: به میزان لازم

 
طرز تهیه:
1. گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم پز شود. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم پز شوند. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملا جا بیفتد و آب آن کشیده شود.
2. بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته های آلوها را به تعداد آن ها خارج کنید. بعداز بیرون آوردن هسته ها، غذا را با گوشت کوب خوب ورز دهید، سپس شکر را افزوده و مجددا روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود. سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

نکته:
1. مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد. می توانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
2. از نکات مهم این غذا شمردن آلوها می باشد که هنگام خارج کردن هسته ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.