طرز تهیه خورش آلو اسفناجِ سنتی و معروف ایرانی

مواد لازم:

    نمک: به مقدار لازم
    گوشت قرمز یا مرغ: نیم کیلو
    آلو (خورشتی یا جنگلی): 300 گرم
    تره: 400 گرم
    فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
    روغن: به مقدار لازم
    پیاز (درشت): یک عدد
    اسفناج (پاک شده): 750 گرم
    آب: 2 پیمانه
    لیمو عمانی یا آب لیمو: به مقدار لازم

 خورش آلو اسفناج
 
طرز تهیه:
1. پیازها را در ظرفی مناسب نگینی و با روغن نیمه سرخ کنید و گوشت تکه شده را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. دو پیمانه آب را به مواد اضافه کنید. پس از به جوش آمدن و با کم کردن حرارت، اجازه دهید تا گوشت بپزد.
2. تره و اسفناج را بشویید و خرد کنید و درون تابه ای روی حرارت بگذارید تا کمی آب آن تبخیر شود. سپس مقداری روغن به آن بیفزایید و تفت دهید.
 
3. پس از تفت دادن، آلو و نمک و فلفل را به آن اضافه و خوب سرخ کنید و آن را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و بپزد. نیم ساعت مانده به آماده شدن خورش می توانید از لیمو عمانی یا آب لیمو به عنوان چاشنی استفاده کنید.

نکته:
1.    افزودن زعفران به خورش آن را خوشمزه تر می کند.
2.    اگر آلو اسفناج ترش را ترجیح می دهید، از آلوچه جنگلی استفاده کنید.
3.    اضافه کردن 4 تا 5 قاشق آب لیمو به همراه مقدار کمی شکر به خورش آن را خوشمزه تر می کند، همچنین به جای آب لیمو می توانید از 2 تا 3 عدد لیمو عمانی استفاده کنید.